• masterclass1
  • masterclass2
  • masterclass3
  • masterclass4
  • masterclass5

Als onderdeel van PROUD academy ontwikkelde en faciliteerde CvdBremen een speciale Empathie Master Class. De Master Class legde de nadruk op de noodzaak en toegevoegde waarde van empathie in co-design projecten. Door het uitlichten van haar eigen werk, het tonen van inspirerende voorbeelden van anderen en het begeleiden van kleine en praktische oefeningen, coachte CvdBremen de deelnemers in het ontwikkelen van

hun eigen sensitiviteit voor het toepassen van empathie. Het is verleidelijk om aannames te doen in een ontwerpproces, maar je kunt hierdoor met een oplossing komen die niet aansluit bij de belangen en wensen van je gebruiker. Door een empathisch co-design proces te gebruiken, kan een ontwerper de gebruikers betrekken in verschillende fases en waardevolle verhalen en inzichten ophalen, door middel van persoonlijke gesprekken.

Empathie in co-design leidt tot oplossingen die in de eerste plaats voortkomen uit de verhalen en de behoeftes van de gebruiker. Wil je meer weten over empathie? Bekijk het ‘empathie interview‘ filmpje van Cindy van den Bremen, waarin ze wordt ge├»nterviewd door Center for Building a Culture of Empathy.

Download verslag ‘Empathie Master Class’

Empathie Interview door ‘The Center for Building a Culture of Empathy’