Cindy_portrait

Als Empathisch ontwerper gespecialiseerd in Social Design en Culturele Diversiteit werk ik vanuit mijn studio CvdBremen in Eindhoven. Middels design thinking initieer, organiseer & realiseer ik Co-design processen en projecten in een multi-stakeholder context. Ik werk in wijken, organisaties en bedrijven. Opdrachtgevers zijn gemeenten, woning corporaties, culturele organisaties en onderwijs instituten.

In 1999 studeerde ik af aan de Design Academy met een reeks sporthoofddoeken die veel media aandacht genereerden zowel nationaal als international waardoor er al snel bestellingen binnen kwamen. In 2001 lanceerde ik het merk Capsters en de webshop www.capsters.com. De Capsters BV werd in 2008 opgericht met zakenpartner Karin Mastenbroek. Capsters is inmiddels de wereldleider op het gebied van sporthoofddoeken, won een Good Design Award en is onderdeel van de vaste MoMa collectie in New York.

Door de vele aanvragen van onderwijs instituten besloot ik mijn lesbevoegdheid te halen in beeldende kunst & vormgeving. Ik geef les aan de Technische Universiteit Eindhoven aan de faculteit Industrial Design binnen mijn expertise: Social Cultural Awareness en aan diverse andere instituten zoals de Design Academy Eindhoven.

Voor zowel nationaal als internationaal publiek, geef ik presentaties en lezingen over mijn werk en visie op social design en culturele diversiteit. Naast het creëren en ontwikkelen van concepten en ontwerpen ben ik gek op schrijven. Een selectie van mijn artikels zijn gepubliseerd en in 2001 publiceerde ik het boek Hoofddoeken.

BDownload resume CvdBremen               Download references CvdBremen              Download press photo CvdBremen

 

Empathy Interview by The Center for Building a Culture of Empathy